Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Αναβλήθηκε ο τελικός!

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν τον τελικό του Κυπέλλου να αναβάλλεται, κατόπιν απόφασης του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.
Η διορία που είχε δώσει ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στην ΕΠΟ για να αλλάξει τους ορισθέντες βοηθούς διαιτητή έληξε στις 12:00 της Παρασκευής και ως εκ τούτου, ανακοινώθηκε η αναβολή.

Το χρονικό

Ο ορισμός βοηθών του Τάσου Σιδηρόπουλου διαφορετικών από αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο πόλεμος ανακοινώσεων και σχολίων μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ την Πέμπτη του Πάσχα, οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 20:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο διεθνής διαιτητής ορίζεται με τους Δαμιανό Ευθυμιάδη και Πολυχρόνη Κωσταρά όταν διευθύνει αγώνες διοργανώσεων της UEFA, ωστόσο στον τελικό ορίστηκαν οι Ηλίας Αλεξέας από τη Μεσσηνία και Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία.

Η Πολιτεία αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για παρέκκλιση της ΕΠΟ από τα συμφωνηθέντα για τους διαιτητές του αγώνα και ο Σταύρος Κοντονής έδωσε διορία για αλλαγή του ορισμού μέχρι τις 12:00 της Παρασκευής.

Από την ΕΠΟ διεμήνυσαν από το βράδυ της Πέμπτης ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, με συνέπεια η κατάσταση να οδηγηθεί στα άκρα.

Την ίδια στιγμή, οι διοικήσεις των δύο φιναλίστ επιδόθηκαν σε έναν "χαρτοπόλεμο" ανακοινώσεων και θέσεων με προσβλητικό περιεχόμενο, οξύνοντας τα πνεύματα λίγες ώρες πριν από τον αγώνα, που θα διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία 310 προσκεκλημένων (250 από την Ομοσπονδία, 30 από κάθε ομάδα).

Ως εκ τούτου, από την Πολιτεία κρίθηκε ότι υπάρχει "πυροδότηση" του κλίματος πριν από τον τελικό, αυξάνοντας τον κίνδυνο επεισοδίων, με συνέπεια να πάρει την απόφαση για αναβολή.
contra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου