Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Επίθεση ΕΠΟ σε Κοντονή: «Είναι γνωστοί οι λόγοι που δεν ήθελε τον τελικό»

Φουλ επίθεση της ΕΠΟ σε Σταύρο Κοντονή και σε όλα τα επίπεδα! Τι επισημαίνει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που υπογραμμίζει πως άλλοι είναι οι λόγοι αναβολής του τελικού και ήταν γνωστοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεωρεί απολύτως προσχηματική και ενδεικτική της νοοτροπίας του κρατικού παρεμβατισμού, που διακρίνει όλες τις ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, την αναβολή διεξαγωγής του τελικού αγώνα του Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων, που είχε οριστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 07.05.2016, στο ΟΑΚΑ με ώρα έναρξης 20.30.
Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η αναβολή ανακοινώνεται μόλις μια μέρα πριν με απόφαση που στηρίζεται σε εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να διατεθούν επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις για την αστυνόμευση ενός αγώνα που επρόκειτο να παρακολουθήσουν 394 θεατές (από 72 οι δύο ομάδες και 250 για τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, στελέχη της ΕΠΟ, χορηγούς κ.λ.π.) με όλα τα προσωπικά τους στοιχεία καταγεγραμμένα και στη διάθεση της αστυνομίας.
Οι ακριβείς λόγοι της αναβολής είναι από καιρό γνωστοί σε όλους όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και καμία εισήγηση της Αστυνομίας ή της ΔΕΑΒ δεν μπορούν να τους αποκρύψουν. Οι λόγοι αυτοί αναφέρονται σε όλα όσα ο κ. Κοντονής διέδιδε ή ανακοίνωνε τις προηγούμενες μέρες για τους όρους διεξαγωγής του αγώνα, τα οποία διάνθιζε με δήθεν άρνηση του προέδρου της ΕΠΟ να συνομιλήσει μαζί του ή με το ότι επεδίωκε να βρει τον κ. Γκιρτζίκη στο τηλέφωνο αλλά ο τελευταίος δεν απαντούσε.
Τα εύλογα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι:
- Πώς δικαιολογούνται οι 10 τουλάχιστον ημέρες αναβολής, που αναφέρονται στην απόφαση, μέσα στις οποίες μάλιστα υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες της Super League κεκλεισμένων των Θυρών ή με θεατές;
- Άραγε για αυτούς τους αγώνες επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις και εκλείπουν οι ανησυχίες διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης;
Η ΕΠΟ έχει ήδη ενημερώσει την FIFA για τους ακριβείς λόγους της αναβολής διεξαγωγής του αγώνα και είναι σε άμεση επαφή με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία για τις περαιτέρω ενέργειες προς υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Όσον αφορά στην διεξαγωγή του τελικού αγώνα του Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων η ΕΠΟ θα αποφασίσει σχετικώς με βάση το καταστατικό και τους κανονισμούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: